A nem felejtő, viszont tanító Hédi Fried

A Joshua Könyvek gondozásában jelenik meg hamarosan Hédi Fried három könyve is. Az 1924-ben született, a holokausztot túlélve a második világháború után Svédországban letelepedő pszichológus idén, 2019-ben megkapta a Torgny Segerstedt Szabadság-toll díjat.

Ezt az elismerést azok az újságírók, írók kapják, akik a legendás újságíró, Torgny Segerstedt szellemiségének és munkásságának megfelelően, kiemelkedő küzdelmet folytatnak a rasszizmus, az idegengyűlölet és a hatalom visszaélései ellen.

Az „Egy élet szilánkjai: Az út Auschwitzba és Auschwitzból” élettörténetének Auschwitzcal, illetve a holokauszttal összefonódó részeiről mesél.
A „Kérdések és válaszok a holokausztról” az évek során különböző iskolákban a diákoknak tartott előadásokon a diákokban felmerült, és általuk feltett kérdéseket, valamint Hédi Fried válaszait tartalmazza.

A „Bodri története” egészen kisgyerekeknek írott mese, amiben a gyerekek korának megfelelően szólva hozzájuk, megmutatja nekik a holokauszt, a kirekesztés, a család, a barátok, az ismerősöktől való elszakadás kisgyerekek által átérezhető oldalát.