A világhírű Thames & Hudson könyveiből is válogathatunk

Kapcsolat a világ egyik legigényesebb könyvkiadójával, az angol Thames & Hudsonnal

A Joshua Könyveknél roppant büszkék vagyunk arra, hogy a világhírű angol Thames & Hudson könyvei közül magyarul is megjelentethetünk néhányat. Az első a világhírű zoológus, etológus, antropológus, és nem utolsó sorban szürrealista művész Desmond Morris munkája, a Szürrealisták, ahol a szerző a művek elemzése helyett az emberre, az alkotók különös és érdekes, hol vonzó, hol taszító személyiségére összpontosítja figyelmét – erős vagy esendő, megszállott vagy közönyös, magányt kereső vagy nagy társaságban sziporkázó, merész különcségekben tobzódó vagy visszavonult, csendes figurákként mutatja be a szemtanú hitelességével művésztársait.

A következő közös munka Martin Kemp Élet Leonardóval című munkája. A világhírű Leonardo da Vinci-szakértő ötvenéves munkáját foglalja össze a gazdagon illusztrált kötet a világ talán leghíresebb művészéről.

Történelmi kutatásokkal alátámasztott, magával ragadó személyes történeteken keresztül ismerhetjük meg Kemp találkozásait a Leonardót körülvevő hatalmas sereglettel: fontos és kevésbé fontos tudósokkal, gyűjtőkkel, kurátorokkal, tisztességtelen kereskedőkkel és szokatlan ügynökökkel; azzal, hogyan birkózott meg a Leonardo-megszállottak légióival, hogyan sétált át könnyedén az akadémikus és a múzeumi megközelítés törékeny tojáshéjai között. Megismerhetjük a legnagyobb remekművek kapcsán felmerülő legnehezebb kérdéseket, a szakértők értelmezését alátámasztó tudományos elemzéseket és a folyamatos ismeretterjesztés jelentőségét.

A szerzővel eltöprenghetünk azon, hogyan lehetséges, hogy Leonardo 500 évvel halála után is folyamatosan kutatásra váró feladatokat ad a vele foglalkozóknak.
A maga nemében páratlan könyv kibővíti a Leonardóról eddig megszerzett, eddig megszerezhető tudásunkat, amit a világ talán leghíresebb művésze halálának 500. évfordulójára jelent meg.