Egy élet szilánkjai - Utam Auschwitzba

Egy élet szilánkjai - Utam Auschwitzba

Hédi Fried

Egy élet szilánkjai - Utam Auschwitzba

Eredeti cím: The Fragments of Life - Road to Auschwitz
Kiadó: Joshua Könyvek
ISBN: 978-615-5730-71-9
Fordító: Botond Ágnes
Méret: 135 × 195
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 232 oldal

Ár: 3 200 Ft


Hédi Fried író, pszichológus. 1924-ben született Máramarosszigeten. 1944-ben szüleivel és testvérével együtt Auschwitzba deportálták. 1945 óta Svédországban él.

"– Vigyázz a húgodra! – kiáltotta kétségbeesetten, s én gyorsan elengedtem. Egy kissé talán túlságosan is gyorsan. A másodperc tört része alatt futott át a fejemen a gondolat: ő meg fog halni, mi pedig életben maradunk. Nem akarok vele menni. Élni akarok. Ám amint elváltunk egymástól, eleredtek a könnyeim. Elárasztott a bűntudat. Hirtelen az SS-tiszt szemével láttam fiatal anyámat. A sötét kendőben, kisírt szemével öregnek látszott. Miért nem értem el, hogy abbahagyja a sírást? Miért nem vettem le a fejéről a kendőt? Miért? Miért…?"

A holokauszt túlélőjeként elkötelezett támogatója a demokráciának és az idegengyűlölet elleni küzdelemnek. Az e témákban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanárokat az általa alapított „Michael A. Fried Foundation 2001” ösztöndíjjal támogatja.

Munkásságáért a Stockholmi Egyetem díszdoktorává avatták, és számos kitüntetést, díjat kapott – többek között kitüntette a Jad Vasem, valamint megkapta a Theodor Herzl- és a Raoul Wallenberg-díjat is.

Hédi Fried a holokauszt során szerzett tapasztalatairól számos előadást tartott Svédországszerte, jórészt iskolákban, egyetemeken. A diákok kérdéseit és az azokra adott válaszait a kiadónknál hamarosan megjelenő Kérdések és válaszaim a holokausztról című könyvében foglalta össze.

 

 

Megvásárolható a kiadóban 30%-os kedvezménnyel, bankkártyás fizetéssel. Érdeklődjön a kiado@joshuakonyvek.hu e-mail-címen vagy a 0620/5522476-os telefonszámon.

 

Megrendelhető: