Még

Még

Hakan Günday

Még

Eredeti cím: Daha (2013)
Kiadó: Joshua Könyvek
Megjelenés: 2017.07.31
ISBN: 978-615-5730-00-9
Fordító: Aktürk Éva
Méret: 125 × 200 mm
Terjedelem: 432 oldal

Ár: 3 990 Ft


Gazâ már kilencévesen embercsempész apja mellett dolgozik, őrzi és ellátja a szállítandó csoportokat, s közben édesanyja eltűnésének titkát is próbálja megfejteni. Hamar átéli az erőszak különböző formáit, később pedig ő maga teremt borzalmas helyzeteket – ha már ő megjárja a poklot, mindenki mást is bevezet oda… Sötét mese egy ígéretes, tehetséges fiú valóságos szörnyeteggé válásáról és arról, hogyan talál vissza önmagához.

Megrázó és felkavaró történet menekültekről, migránsokról és egy embercsempész fiáról. Finomkodás nélkül, szörnyű képekkel és zsigerekbe hatoló részletekkel; szenvedésről, reményről és reménytelenségről, gátlástalanságról és kegyetlenségről.

2013 – az év regénye Törökországban
2015 – Médicis étranger – a legjobb külföldi regénynek járó francia irodalmi díj
2017 – a regényből készült film bemutatója a Karlovy Vary-i filmfesztiválon

„Simán lecsúszik minden a torkunkon. Elsősorban a menekülteknek nevezett emberek… Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy ne akadjanak meg a torkunkon. Nyeltünk egyet, s továbbküldtük őket az útjukra. Bárhová, ahová menni akartak. Határtól határig kereskedelem. Faltól falig. Természetesen a világ többi része sem tétlenkedik, mindenféle bizonytalanságot felkínál azért, hogy a minél hamarabb a születési helyükről a halálozási helyükre való kétségbeesett rohanásukban segítse őket. A bizonytalanság minden formáját felkínálva… ahelyett, hogy a szükségleteikre figyelnénk. A pokolból menekülőket a paradicsomba vittük. Én egyikben sem hittem. De azok az emberek mindenben hittek. Méghozzá születésüktől fogva. Valahogy így gondolkodtak: ha van egy pokolnak nevezhető hely ezen a földön, ahol éhezestől meg lehet halni, háborúban meg lehet égni, akkor természetesen egy mennyországnak is lennie kell. De tévedtek. Becsapták őket. Hogy létezik pokol, az még nem bizonyítja, hogy létezik paradicsom is.”

 

Megvásárolható a kiadóban 30%-os kedvezménnyel, bankkártyás fizetéssel. Érdeklődjön a kiado@joshuakonyvek.hu e-mail-címen vagy a 0620/5522476-os telefonszámon.

 

Megrendelhető