Szajhák

Szajhák

Arthur Koestler

Szajhák

Eredeti cím: The Call-Girls
Kiadó: Joshua Könyvek
Megjelenés: 2019.08.01
ISBN: 978-615-5730-23-8
Fordító: Makovecz Benjamin
Méret: 125 × 195
Kötés: keménytáblás
Terjedelem: 234 oldal

Ár: 3 200 Ft


Arthur Koestler 1972-ben megjelent utolsó regénye – a tudósok gyarlóságáról és felelősségéről, az emberiség előtt álló kihívásokról és a tudomány tehetetlenségéről – először jelenik meg magyarul.

A regény egy kis hegyi faluban megrendezett konferencia története. A résztvevők, különböző tudományágakat képviselő tudósok, megpróbálják megérteni az emberi önpusztítás vágyát – de eközben egyre gyanakvóbbak és agresszívabbak lesznek egymással.

„Szolovjev elnyomta a cigarettáját, szétkotorva vele az egész hamutartót, aztán felemelkedett, de meggondolta magát, visszaült, és közönyös hangon megkérdezte:
– Gondolja, hogy érdemes?
Az igazgató meglepetten nézett rá, aztán a saját cigarettáját kezdte tanulmányozni, tüzetesen.
– Ezt önnek jobban kell tudnia – mondta végül. – Ha bárki más javasolná, hogy hívjunk össze tizenkét okos fickót, még ha a szakterületük legjobbjait is, hogy dolgozzanak ki egy tervet a világ megmentésére, hát azt mondanám neki, hogy elment az esze, és húzza el innen a csíkot, de hamar.
Szolovjev a ceruzáját piszkálta Hoffman asztalán.
– Talán szívességet tenne vele, ha nekem is ezt mondaná.
– Talán igen, de maga nem bolond. Meg különben is, mi veszhet? A legrosszabb esetben is csak a mi pénzünket és a saját idejét vesztegeti.
– És a legjobb esetben?
– Ne akarja, hogy megerőltessem a képzeletemet, nekem nincs olyan. Magának van.
Így aztán létrejött a szimpózium.”

 

Megvásárolható a kiadóban 30%-os kedvezménnyel, bankkártyás fizetéssel. Érdeklődjön a kiado@joshuakonyvek.hu e-mail-címen vagy a 0620/5522476-os telefonszámon.

 

Megrendelhető